06-24130709 info@detypetante.nl
Selecteer een pagina

Een aanrader! 

Polkadot
Dyslexie

Het lesprogramma van Vingervlug is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Als ouder van een dochter met ernstige dyslexie, weet ik dat dyslexie zeker geen belemmering is voor het leren van een typevaardigheid. Uit onderzoek blijkt dat dit juist een gunstige invloed heeft op kinderen met dyslexie.

Volgen kinderen met dyslexie een ander programma?? Nee!!! Dat hoeft zeker niet.. Het is vaak beter om ze net zo te behandelen als niet-dyslectici. Typen is een vaardigheid die je met veel oefenen onder de knie krijgt. (en dat is bij dyslectici niet anders dan bij niet-dyslectici).

De handelingen die je eerst bewust en langzaam doet, worden op den duur geautomatiseerd. Dat geldt voor iedere leerling. De start kan dus voor iedereen gelijk zijn!

Natuurlijk houd ik je zoon/dochter nauwlettend in de gaten, soms lukt het niet om aan de “eisen” van het programma te voldoen. Het kind typt niet snel genoeg of maakt net te veel foutjes. Als dit gebeurt terwijl er wel al extra wordt geoefend, dan speel ik hier als typejuf natuurlijk op in! En passen we het programma aan! Als ze eenmaal de vaardigheid goed kennen en met 10 vingers typen, dan gaat het zo automatisch, dat ze beter begrijpen wat ze typen. Ieder kind leert de vaardigheid op zijn of haar eigen tempo! Ideaal dus voor kinderen met dyslexie! Vaak krijgen deze kinderen een beter woordbeeld en schieten ze in schoolresultaten vooruit. En wat is er nou leuker als typejuf om er voor te kunnen  zorgen, dat uw zoon/dochter supertrots met zijn/haar diploma/certificaat de cursus verlaat!